9 Şubat 2011 Çarşamba

Soya Filizi ve Kuş Üzümlü Pilav



Aromatik pirinçler gurubundan olduğu için jasmin pirincin pilavını oldukça beğenirim. Kuş üzümü ve tarçını da jasmin pirince çok yakıştırırım. Bugün pilava soya filizi de ekleyerek değişik bir pilav pişirmek istedim.
Fackelman marka yumurta şekillendirici kalıbını da pilav kalıbı olarak kullandım. Bu kalıp çok hoşuma gitti. Tavaya yağı koyup kalıbı yerleştirdikten sonra içine kırdığımız yumurta kalıbın şeklini alıyor. Kahvaltı masalarında çok güzel bir sunum oluyor. Kalp şeklinde olanları da var. Hipermarketlerin mutfak aletleri reyonunda bulabilirsiniz.
MALZEMELER:
450 gram pirinç
50 gram kuş üzümü
50 gram soya filizi
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
50 gram çiçekyağı
25 gram tereyağı
610 gram kaynar su
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar ve kişniş
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinci  sıcak suyla ıslatalım ve 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. Yarım saat sonra süzgüye alıp soğuk su ile yıkayalım. Suyunun süzülmesini bekleyelim. Kuş üzümlerini de ayrı bir kapta sıcak su ile ıslatalım.
2- Yağları çelik tencereye koyalım. Tencereyi ateşe alalım. Yağlar eriyince kuşbaşı doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçları ekleyip 5 dakika kavuralım. İkiye böldüğümüz soya filizlerini de ekleyip 3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
3- Pirinci, kuş üzümlerini ve tuzu ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavuralım. Önce baharatları, bir iki kez jarıştırdıktan sonra da kaynar suyu ekleyelim ve ateşi hızlandıralım.
4- Pirinç suyunu çekip göz göz olunca, tencereyi en küçük ocağa alalım ve kısık ateşte 10 dakika demlendirelim.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More