7 Ocak 2011 Cuma

Vişne Marmelatlı Kurabiye



Her akşam bir gün sonrası için yapacağım yemek, unlu mamuller, kek pasta ve ekmekler için içimden program yapıyorum. Ama ertesi gün günün getirdiği şekilde yaşıyorum. Bu evde oturduğum dört aydır olan bir durum. Ama mutfağın benim işim olduğunu düşündüğümde rahatsızlık veriyor. Çünkü çok disiplinli bir yapım var. Bu nedenle dün akşam mutfak panoma bir hafta boyunca yapacaklarımın listesini çıkardım. Hergün iki veya üç çeşit değişik tarifler uygulamaya karar verdim. Çünkü blogta yazdıklarım dışında çok beğendiklerimizi de ikinci üçüncü kez yapmam söz konusu oluyor. Blogumun arşivi de yavaşlıyor. Şimdi hiç olmazsa biz de sürekli yeni lezzetler tadacağız. Üstelik yaptıklarımı sizlerle paylaşabileceğim.
Bu kurabiyeyi de çok beğendik. Sizin de beğeneceğinize eminim. İçindeki vişne marmelatı isteğinize göre değişebilir. Örneğin ayva marmelatı, balkabağı marmelatı ve ceviz çok yakışır. Ceviz yerine fındık ve badem kullanılabilir. Çeşitler yaratıcılığımızla orantılı oluyor.

MALZEMELER:
150 gram yoğurt
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
80 gram pudra şekeri
350 gram un
Açarken kullanmak için 30-40 gram un
7 gram kabartma tozu
75 gram toz ceviz
4-5 çorba kaşığı vişne marmelatı
YAPILIŞI:
1- Un, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve margarini yoğuralım. Üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
2- Tezgaha un serpelim (unun hamura eşit dağılması için süzgü kullanalım). Hamurun üzerine de un serperek merdane ile 30X40 cm boyutlarında açalım.
3- Hamur kesme rulosu ile kenarlarını düzeltelim.
4- Spatula ile vişne marmelatını sürelim. Kenarlara birer cm. bulaştırmamaya özen gösterelim (hamurun tüm yüzeyinde marmelat ve ceviz olursa rulo yaparken kenarlardan fışkırıyor. Ve hamur bulaşık bir görüntüde oluyor ).
5- Rulo yaptığımız hamuru 1,5 cm eninde keselim.
6- Yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
7- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Ilınınca pudra şekeri serpelim. 


1 yorum yap:

moonrose dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Kurabiye yapmasını da yemesini de çok severim.Sana vişne ve Marmelat stoklarımı açayım bari.Ellerine sağlık.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More