28 Ocak 2011 Cuma

Mantarlı ve Ispanaklı Omlet



Omlet deyip geçmeyin lütfen. Yumurtayı kır, çırp ve yağda pişir. Doymak değil mi? Değil işte! Yemek sektörü öyle bir şey ki! İçine girmeyenin anlaması gerçekten çok zor. İşte ben de dün akşam yumurtayı tavaya kırıp yemek varken yarım saati aşan bir sürede bu nefis omleti hazırlamayı tercih ettim. Şeytan diyor kır tavaya yumurtaları, tabak bile kullanma içinden ye! Kim var, kim görecek? Sonra ben diyorum ki olmazzzz! Yine keyifle ,yine özene bezene bir omlet hazırlıyorum. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif bu. Krep tavamız da varsa...Krep görünümünde çok rahat ters yüz yapabileceğimiz bir omlet ortaya çıkıveriyor işte. Fotoğraflar akşam çekildiği için renkler aslı gibi çıkmayabiliyor.


MALZEMELER:
200 gram kültür mantarı (yıkamadan doğrayalım)
1 çorba kaşığı rivyera zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşil taze biber
200 gram temizlenmiş doğranmış ıspanak
Tuz, karabiber, köri, kişniş, acı pul biber
4 adet yumurta
YAPILIŞI:
1- Tavayı az kızdırıp sıvı yağı ekleyelim. Yağ kızınca piyaz doğranmış kuru soğanı ekleyelim. Soğan yumuşayınca doğranmış mantar ve biberleri ekleyerek 5 dakika kavuralım.
2- Ispanaklar ve tüm baharatları ekleyerek sebzeler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika ateşte tutalım.
3- Bu malzemeler iki kişilik omlet içindir. Bu nedenle 2 adet yumurtayı borcamda tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpalım.
4- Krep tavasını önce ısıtalım. Isınmış tavayı kağıt peçeteyle az yağlayalım. Yağ kızınca yumurtayı tavaya akıtalım ve tavayı döndürerek yumurtanın düzgün bir şekilde dağılmasını sağlayalım.
5- Tavayı sallayarak yumurtanın tavadan ayrılmasına yardım edelim. Tavada döndüremiyorsak spatula yardımıyla 2 dakika sonra omleti ters yüz yapalım.
6- Omletin yarı yüzüne mantarlı için yarısını yerleştirip omleti ikiye katlayalım ve servis tabağına alalım.
7- Diğer iki yumurta için de aynı işlemi tekrarlayalım.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More