4 Aralık 2010 Cumartesi

Mantarlı Hindi Güveç


Buzdolabımda krema ve beşamel sosla birlikte kullanılmak üzere haşlanmış hindi bonfile vardı. Ama evde diyet rüzgarları var demiştim ya! Bu nedenle üzerindeki kaşar peyniri dışında kalorisi oldukça az olan mantarlı hindi güveci tercih ettim.
MALZEMELERİ:
500 gram haşlanmış hindi bonfile
500 gram çiğ mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet pırasa veya 2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
5 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet kabak
Taze zencefil
Tuz, karabiber, köri, kimyon
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Bugün  mantarı unlu ve limonlu suda haşlamayarak çiğ kullanmak istedim. Ankara Real markette yaklaşık yedi çeşit mantar satılıyor. Benim için en önemlisi poşetlerine "üreticiden tüketiciye" yazması. Ancak yıkayıp doğradıktan sonra kavururken fazlaca su bırakacağını anlayınca iki işlem yaparak pişirmeye karar verdim.
1- Bir tavada  mantarı on dakika zeytinyağı, tuz ve soğanla kavuralım. Kevgirle başka bir kaba alalım.Mantardan artan suda dilimlenmiş kabakları haşlayalım.
2- Bu arada başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp üç diş sarımsak, bir adet doğranmış pırasa, rendelenmiş taze zencefil, beş adet sivri biberi beş dakika kavuralım.
3- Kabukları soyulup irice doğranmış domatesleri ekleyip üç dakika gibi kavuralım.
4- Mantarları ve bezelyeyi ekleyelim. Bir su bardağı hindiyi haşladığımız sudan ekleyelim. Baharatları da koyduktan sonra bir taşım kaynatıp ocaktan alalaım.
5- Güveçlere mantarlı karışımın yarısını paylaştıralım. Üzerlerine haşlanmış hindi etini yerleştirelim. Kabakları da yerleştirdikten sonra, mantarlı karışımın kalanını güveçlere dağıtalım. Üzerlerini rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
6- 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 15 dakika daha kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirelim.  





0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More