27 Aralık 2010 Pazartesi

Hindili Ekşili Köfte



Daha önce hazırladığım hindi kıymalı köftelerimin yapılışını sizlerle paylaşmıştım. Üstelik bugünkü gibi zaman sorunu yaşadığımda nasıl işime yarıyorlar! Bugün misket köfte şekli verdiklerimden ekşili köfte yaptım. Kuzularım ekşili köfteyi çok seviyorlar. Pirinç, havuç ve patatesten karbonhidrat hindi kıymasından da protein ihtiyacımızı karşılıyoruz. Soğuk havalarda çok doyurucu bir çorba-yemek olduğunu düşünüyorum.

MALZEMELER:
1800 gram su
35 adet hindi kıymalı misket köfte
45 gram pirinç
30 gram tereyağı
200 gram patates (iki orta boy)
280 gram havuç (üç adet)
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 adet limon suyu10 gram tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kuru maydonoz
YAPILIŞI:
1- Oda sıcaklığına gelmiş misket köftelerimizi içinde un olan bir tabağa koyalım. Una bulanmaları için tabağı sallayalım.
2- Çelik bir tencereye su, yıkanmış pirinç ve tuzu koyalım. Tencereyi ateşe alıp kaynamasını bekleyelim.
3- Su kaynayınca köftelerimizin ununu silkeleyip kevgirle tencereye ekleyelim. Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kısık ateşte pişirelim.
4- Havucun bir kısmını rendeleyelim. Diğer havuç ve patatesleri (patatesleri kararmaması için suda bekletelim) zar gibi doğrayalım. Önce rendelenmiş olan havuçları, beş dakika sonra doğranmış havuçları tencereye ekleyelim.
5- Havuçlardan 10 dakika sonra patatesleri de ekleyelim. Çünkü patates havuçtan daha çabuk pişiyor. Patatesleri ekledikten 10 dakika sonra ekşili köftemiz pişmiş olacak. Ama bu sırada köfteden kalan un, iki yumurta sarısı ve limonun suyunu pütürsüz oluncaya kadar mikserle çırpalım.
6- Tencereyi ateşten çekip azar azar yumurtalı karışımı ekleyip çırpacakla çırpalım. Daha sonra tekrar ateşe alıp kaynayınca kısalım ve üç dakika sonra ateşten alalım. Baharatlarını ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.




0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More