23 Ekim 2010 Cumartesi

Sosisli Ve Kaşarlı Köfte

Bu köfteyi 1991 yılında, Hanımeli adındaki ilk mekanımda, bir ustamızdan öğrenmiştim. Yıllarca değişmeyen lezzetlerimizden bir tanesi olmuştu. İtalyan köfteydi adı, ustamızın dediğine göre. Sonraları Sosisli ve Kaşarlı Köfte adını  tercih etmiştim. Sosis ve kaşar girdiği için, baharatları diğer köftelere eklediklerimden, daha az kullanıyorum bu köftede. Domatesli sosu ve patates püresiyle, sunumu oldukça güzel bir köfte reçetesi  olduğuna inanıyorum.

MALZEMELERİ: 
400 gram yağsız dana kıyması
100 gram kaşar peyniri
175 gram sosis
50 gram galeta unu
3 adet yumurta
100 gram kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış ağırlığı).
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
İsteğe bağlı karabiber

YAPILIŞI:
1- Önce sosisi, sonra kaşar peynirini, en son soğanı mutfak robotunda çekelim (sosis ve kaşar robotun içini bulaştırdığından, soğan en son çekildiğinde robotun içini temizliyor).
2- Soğanın suyunu sıkalım ve tüm malzemeleri karıştırarak yoğuralım köftemizi.
3- Dikdörtgen kestiğimiz folyo veya yağlı kağıdı tezgaha yerleştirelim. Köfte hamurumuzu bilek kalınlığında yuvarlayarak, uzun rulo haline getirelim. Folyoyu hamurumuza sararak paket yapalım. Buzdolabında 2 saat bekletelim
4- Dolaptan çıkardıktan sonra folyosunu dikkatle açalım. Bir yumurtanın akını çırparak köftemizin üzerine sürelim. 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.
5- Bir tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağı koyup, yağ kızdıktan sonra iki çorba kaşığı salçayı 3 dakika kavuralım. Bir su bardağı su ekleyip 5 dakika özleştirelim. Dilimlediğimiz köftelerin üzerine dilediğimiz kadar sos dökerek, patates püresi, bezelye veya pilavla servis yapalım. Afiyet olsun.
                                Bu şekilde buzdolabında dinlendiriyorum bir gün boyunca. Pişmiş ve
                                servise hazır halini daha sonra görmek üzere.

2 yorum yap:

Adsız dedi ki...

Merhaba,köfte tarifinizi çok beğendim ama birkaç sorum olacak yanıtlayabilirseniz sevinirim.soğanın suyunu mu püresinimi kullanacağız birde sosis yerine ne ekleyebiliriz veya koymasak olurmu lezzetini etkilermi ? İyi günler diliyorum.

kaminetto dedi ki...

Merhaba, soğanın suyunu kullanmıyoruz. Köftenin özelliği sosis ve kaşar peyniri. Lezzetini değişik yapan da sosis. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More