17 Ekim 2010 Pazar

Havuçlu, Cevizli ve Üzümlü Kek

Oğluşumun en sevdiği kek bu galiba. Annemin klasik bir keki olduğu için, oğluşuma hep bunu yapar. Oğluşla nerede görüşecekse, havuçlu keksiz asla gelmez Nurhayat'çım...
Bu aralar, bukadar karbonhidrat tüketmemize rağmen, bırakın kilo almayı, daha da verdik.
Düzenli yaşamaktan diye düşünüyorum. Mekan varken, sabahın dördünde kumru, lahmacun, pide, tatlı gibi yiyeceklere hiç hayır demezdik(Derya'cım hatırllıyormusun; canlı müzikten sonra hep birlikte kumrucu Şevki'ye giderdik). Bu kadar  yedikten sonra da, ağırlık çöker ve uyurduk. Yaşam biçimimizi hep kabul ettik eşimle birlikte. Yok sabah yemek yemişim, yok sabah beş'de uyumuşum diye düşündüğümüzde mutsuz oluyorduk çünkü. Bizim hayatımız bu diyorduk ve kabule geçiyorduk. Bu nedenle de hep mutlu olmayı başardık.
Ama hepimizin yatması gereken bir saat var. Bilim böyle diyor. Vardiyalı çalışanların, gece işi yapanların, kısacası normal düzeninin yaşamayan insanların, dengelerinin bozulduğunu tıp kabul ediyor. Bunun gerçek olduğu da biz de görülüyor. Bu kadar yemeğe karşın, hala kilo veriyoruz. Her şey uykuda başlıyor ve uykuda bitiyor bence...

MALZEMELERİ: 
185 gram  rendelenmiş havuç
230 gram un
180 gram süt
110 gram zeytinyağı
3 adet yumurta
40 gram şeker(havuç ve üzüm olduğu için çok az şeker koydum)
50 gram ceviz
50 gram kuru üzüm
25 gram çekirdeği çıkarılmış kuru erik
1 adet kabartma tozu

YAPILIŞI:
1- Yumurta ve şekeri 7 dakika çırpalım.
2- Süt ve zeytinyağını ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.
3- Un ve kabartma tozunu karıştıralım ve yumurtalı karışımın içine katalım. Un kayboluncaya kadar(iki üç kere, yani çok az) karıştırmaya devam edelim.
4- Havuç ve diğer malzemeleri ekleyelim.
5- 180 dereece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More