30 Ekim 2010 Cumartesi

Buğday Ezmeli Granola Bar

Bugün yaptığım granola bar, ilk yaptığım granola bar' dan daha farklı. İlkinde sadece yulaf ezmesi vardı. Bunda hem buğday ezmesi hem de yulaf ezmesi var. Şeker çok daha az, bal az, kuru meyveleri biraz değişik. İlk granola bar' da normal ölçüden daha az şeker kullanmama karşın, iç bayıyordu. Gerçi şeker ayarı, herkesin damak lezzetine göre değişiyor.Bugün yaptığım, buğday ezmesinden olsa gerek, daha gevrek ve doyurucu oldu. Dayanma süresi uzun olduğu için, özellikle ara öğünler için mükemmel bir tat. Özellikle yavaş yenmesi gerektiğinden (krokan gibi zor çiğneniyor), oldukça tok tutuyor.
MALZEMELERİ:
175 gram margarin
100 gram bal
50 gram kahverengi toz şeker
175 gram buğday ezmesi
175 gram yulaf ezmesi
1,5 çay kaşığı tarçın
85 gram ceviz
85 gram kavrulmamış badem
85 gram dut kurusu
50 gram elma kurusu
5 adet kuru kayısı
2 adet incir
50 gram susam
YAPILIŞI:
1- Yağı eritelim, balı ve şekeri ekleyip, 5 dakika karamelize oluncaya kadar sürekli karıştıralım.
2-  Badem, kuru kayısı, kuru incir, elma kurusunu robotta çekelim.
3- Tüm malzemeleri karıştırıp, 5 dakika kadar iyice özleşmesini bekleyelim.
4- Granola barı tepsiye yerleştirmeden önce, tepsiye mutlaka yağlı kağıt döşemek gerekiyor. Piştikten sonra rahatlıkla çıkarabilmemiz için yağlamak yetmiyor çünki.
5- Malzemeyi tepsiye döktükten sonra, elle veya bardakla, iyice bastırarak sıkıştıralım. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında önce 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp dilimleyelim (önceden dilimlersek, pişince daha rahat kesebiliriz). Tekrar fırına atıp 15 dakika daha pişirelim.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More