24 Eylül 2010 Cuma

Krokan Yapımı


Bu tarifi gitiiğim pasta kursunda öğrendim. Çok başarılı bir tarif olduğuna inanıyorum. Pasta içlerinde çok güzel oluyor. Badem, ceviz, antep fıstık da kullanılabilir. Ben fındık tadını sevdiğim için fındık kullandım.

MALZEMELER:
100 gram toz şeker
100 gram fındık
45 gram su
Bir iki damla limon suyu

YAPILIŞI:
Çelik tava veya çelik tencerede toz şeker+su kısık ateşte hiç karıştırmadan bal renginden bir ton daha koyu olacak şekilde pişirilecek.Fındık, temiz bir kesme tahtasının üzerinde merdane ile tam kırmadan ezilecek.Kesme tahtasında daha önce soğan sarmısak gibi malzemeleri kullandıysanız, fındık iğrenç kokuyor.Mermer tezgahta daha rahat ediliyor.Fındığı tezgaha yayalım ve elimizle kare şekil verip, üstüne karamelize olmuş sosu dökelim.Mermer tezgahta 10 dakikada soğuyor.Üzerine temiz bir poşet koyup merdane ile eziyoruz.Lezzeti harika oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder